Brevet från Moder Jord

Foto: Anders Fogelberg


Brevet från Moder Jord

För några veckor sedan var jag var på en kurs som hette Aktivt Hopp.

Den kursen handlade om att hitta kraften för att göra ett positivt bidrag till världen när det gäller växthuseffekten, skuldkrisen med mera, trots att det ibland känns omöjligt.

På kursen fick vi, sista dagen, i uppgift att skriva varsitt brev från Moder Jord till oss själva.

Det som kom till mig var brevet nedan.

Brevet från Moder Jord till Anders:
———————————————————————————————————-

Kära Anders                                                 20 oktober 2013

Hoppas att allt är väl med dig. Jag har hört att du har gått i pension och att du nu har tid att ägna dig mer åt att vårda. Din gamla moder behöver all hjälp med att bli av med sår och och utslag som nu hotar att ta över mig. Jag har också hamnat i ett moln av rök som ger mig svårt att andas.

Jag skulle önska att du skriver till dina vänner och nämner mitt tillstånd. Jag vill också att du berättar något litet om vad du har gjort och frågar dem om något (hur litet som helst) som de gjort för att minska sitt avtryck. Att de då bara skriver till dig eller talar om bra saker de gjort. Det de känner att de har gjort rätt.

Sedan vill jag att du ber dem att i sin tur göra detsamma, dvs att de skriver till sina vänner och ber dem berätta.

Moder Jord

———————————————————————————————————-

Be gärna dina vänner att sända svar till transition (at) fogelberg.se

Och nu ska jag berätta för dig om något som jag gjort, eftersom Moder Jord ville att jag skulle berätta det för dig.

Tidigare kunde det vara så att jag tog bilen för några kilometers färd, nu cyklar jag istället. Det ger gratis träning och det tar inte längre tid. Jag kan också berätta om vår så kallade hemester i somras, dvs när vi gjorde om vårt hem till vandrarhem, med stor och fin frukost till alla barn och kompisar varje dag, utflykter till grottor och museer, middagar i stan, berättarkvällar etc. Det var som en långresa inom hemorten Stockholm 🙂 Mer att läsa om det i nedanstående inlägg.

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *