Bli din egen healer

       ”Sedan händer det att jag gör ett undantag och tar en kaka, äter
pommes och helt plötsligt är det undantagen som är det vanliga”

Man hör ofta att tre saker är viktiga för att läka och förebygga problem med hälsan

Ok, minska dålig kost, stillasittande och stress… men hur?

Få koll på läget
Jag gillar att följa siffror. Så när doktorn säger att något värde är för högt, frågar jag om jag kan mäta själv. Har de utrustning att låna ut? Ibland går det att köpa på apoteket.

För några år sedan fick jag en indikation på att mitt blodsocker låg högt. Eftersom min farfar led av diabetes typ 1, så finns det en ärftlig belastning för mig, men jag har bestämt att varken typ ett- eller typ två-diabetes ska drabba mig. Jag ska iallafall hålla emot. Då började jag mäta dagligen och kunde efter ett tag se hur kurvan sakta började gå nedåt.

Vad gjorde jag då för att få ned kurvan – enkelt …

Åt bra, rörde mig och slappnade av. GI-kost och rawfood är några av grundstenarna för mig. En annan är yoga, som handlar om självläkning samt att stilla ner kropp och sinne. Jag älskar till exempel att vila en är yogaposition och dessutom en viktig yogaposition.

Idag visade mätaren 5,2 i blodsocker, vilket är utmärkt. Och jag mår så bra.

Men jag ska erkänna att då och då händer det att jag känner för att göra ett undantag, vilket iofs är ok, äter en kaka, pommes eller så… Ett tag senare märker jag att det är undantagen som är det vanliga. Yogan har försvunnit och kakorna har blivit fler och större.

Så går jag på ett rutinbesök till doktorn och då är det något värde som är för högt. Ok svarar jag – vilken enhet mäts det i och kan jag mäta själv?
Så tillbaka till den härliga yogan, bort med kakor, pommes och dåligt ris. In med grönsaker och promenader

This entry was posted in Okategoriserade. Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *